Det er umulig å kommunisere dersom man ikke kan spansk. Derfor har våre føste ettermiddager gått til å øve på spansk på balkongen. Vi snakker med alle vi kan snakke med og tester hverandre. Men det er ikke så lett å lære seg et nytt språk på noen uker. Dette kommer nok til å bli en utfordring når vi skal behandle pasienter.

Alle har funnet frem det de trenger for en god spanskklasse. Noen har kaffe, andre en yndlingspenn og Birgitte har farmor.

Hele øya Hispanola, er det vi kjenner som Den Dominkanske Republikk og Haiti. Den østlige delen har vært i spansk bestillese i svært mange år, mens den vestlige delen av øya, Haiti, har vært under franskt herredømme. Den østlige delen fikk  navnet Santo Domingo.

På slutten av 1700-tallet fikk Frankrike herredømme over hele øya, men blodig slaveopprør i 1791 førte til at Haiti ble selvstendig i 1804. Spania tok igjen kontrollen over Santo Domingo inntil 1821, hvoretter øya i sin helhet ble regjert fra Haiti før Santo Domingo ble egen republikk i 1844. Dette forteller oss hvorfor de snakker spansk på denne siden av øya, mens fransk er språket på Haiti. (Kunne gjerne vært omvendt for min del…)

Hender og føtter

Med noen nye spanske fraser innabors tok vi helgen og reiste til fiskerlandsbyen Las Terranas. Her har vi vært i helgen, noe dere vil få se mer av senere:)

God Søndag!

//Nora <3

Hurra! Du har lest ferdig en av mine mange bloggposter; her har du et par til.